Kantarellpaj med lufttorkad skinka och tomatsallad

4

Du behöver

  • 1 l kantareller
  • 2 st små gula lökar, finhackade
  • 0,5 dl hackad persilja
  • smör

Pajdeg:

  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,25 dl vatten

Äggstanning:

  • 2 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Pajdeg: Blanda allt snabbt i matberedare. Låt degen vila ca 1 timme i kylen innan den kavlas ut.
  2. Vispa sönder äggen och tillsätt mjölk och grädde. Smaksätt med salt och peppar och vispa om ordentligt.
  3. Rensa och skölj svampen. Lägg den i en stekpanna och låt den svettas tills all vätska har dunstat bort. Lägg i en ordentlig klick smör och stek svampen tillsammans med löken så att den får vacker färg, smaksätt med salt och peppar. Låt svalna.
  4. Kavla ut pajdegen och klä en pajform, cirka 24 cm i diameter, med degen. Nagga med en gaffel i botten. Klä sidorna av pajen med aluminiumfolie. Förgrädda pajskalet i 15 minuter i 175-200 grader varm ugn.
  5. Fördela kantarellerna i pajskalet, strö hackad persilja över och häll över äggstanningen. Grädda pajen i 175 grader varm ugn (näst längst ner i ugnen) i ca 30 minuter eller tills äggstanningen stannat.
  6. Servera pajen ljummen tillsammans med tunt skivad lufttorkad skinka och tomatsallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept