Gräddig fläskfilégryta

30 min
4
Gräddig fläskfilégryta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Gräddig fläskfilégryta, en lättlagad och festlig gryta med fläskfilé.

20 februari 2012
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • 1 gul lök, finhackad
  • 200 g färska champinjoner, delade i 4 bitar
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 msk fransk senap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 saltgurka, strimlad
  • citron
  • smör
  • salt
  • peppar från kvarn
  • hackad persilja
  • gräddfil, till servering

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i långsmala strimlor, cirka 1/2 centimeter tjocka.
  2. Skala och hacka löken. Dela champinjonerna i fyra delar. Fräs lök och champinjoner i smör i en traktörpanna eller gryta. Låt det spad som bildas koka ihop nästan helt. Tillsätt tomatpuré och senap, rör om och fräs ytterligare en liten stund.
  3. Värm upp en stor stekpanna, lägg i smör och låt det bli brynt. Lägg i bitar av fläskfilé och bryn dem hastigt på stark värme. Salta och peppra och lägg över köttet i traktörpannan eller grytan. Koka ur pannan med lite vatten och häll det i traktörpannan eller grytan.
  4. Tillsätt grädden och småkoka tills din fläskfilégryta har simmig konsistens. Smaka av med några droppar citronsaft och eventuellt mer salt och peppar. Lägg i saltgurkan, strö över hackad persilja. Servera grytan med gräddfil.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept