Glaserat revbensspjäll med coleslaw

Glaserat revbensspjäll med coleslaw
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Glaserat revbensspjäll med coleslaw

24 ingredienser

1h 5 min

Den krispiga coleslawen passar utmärkt tillsammans med dessa saftiga revbensspjäll med härligt sötstark glasering.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg revbensspjäll (kan även vara benfritt)
  • 2 l vatten
  • 1 gul lök
  • färsk ingefära
  • hönsbuljong

Till glasering:

  • 1 dl svartvinbärsgelé
  • 2 msk senapspulver
  • 2 msk svensk senap
  • 3 msk honung
  • 2 msk kalvfond
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk malen ingefära
  • 1,5 tsk salt

coleslaw:

  • 1 vitkål

dressing:

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 morot, grovt riven
  • persilja, hackad
  • salt
  • peppar
  • strösocker (en nypa)
  • worcestersås

Gör så här

  1. Koka upp vatten och hönsbuljong med lök och ingefära en gryta. Lägg ner revbensspjället och låt koka upp på nytt. Sjud under lock ca 45 min tills spjället börjar kännas mört. Ta upp och låt svalna i en form. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Glasering: Blanda alla ingredienserna och koka upp.
  3. Fördela marinaden över spjället (helt eller skuret i lämpliga bitar). Glasera i 225 grader varm ugn tills det fått vacker färg.
  4. Coleslaw: Koka upp lite vatten med salt i, cirka 0.5 liter. Dela och ta bort rotstocken från vitkålshuvudet. Finstrimla kålen och slå det kokande vattnet över. Häll kålen i ett durkslag och spola av den med kallt vatten. Låt kålen rinna av och lägg över i en bunke.
  5. Blanda samman ingredienserna till dressingen och blanda den med kålen.
  6. Servera ugnsbakad potatis till.