Pavlova med yoghurt- och rosensorbet

3 h
1 tårta
3 h
1 tårta

Du behöver

Pavlova

  • 100 g äggvita
  • 200 g socker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk maizena

Sorbet

  • 75 g socker
  • 2 msk rosenvatten
  • 150 ml fet, naturell yoghurt
  • citronjuice

Citroncurd

  • 2 citroner, tvättade
  • 100 g socker
  • 50 g osaltat smör
  • 2 små ägg, ihoprörda

Topping

  • 0,5 granatäpple, kärnorna
  • 40 g pistagenötter, rostade

Gör så här

  1. Pavlova
    Sätt ungnen på 130 grader.
  2. Vispa äggvitan tills den börjar skumma, tillsätt hälften av sockret lite i taget. Vispa till en fast maräng. Rör ihop maizena och vinäger och vispa ner i vitan. Sänk hastigheten och vänd ner resterande socker.
  3. Lägg marängen på en plåt med bakplåtspapper och ställ in i ugnen, sänk temperaturen till 110 grader. Baka i 1 timme och stäng sedan av ugnen. Låt pavlovan svalna i ugnen.
  4. Sorbet
    Koka upp sockret till sorbeten med 75 ml kallt vatten till en sockerlag, dra av värmen och tillsätt rosenvattnet, låt svalna.
  5. Rör ihop sockerlag med yoghurten, smaka av med lite citronjuice. Frys i glassmaskin och förvara i frysen till servering.
  6. Citroncurd
    Riv skalet från citronerna och pressa genom en sil för att fånga upp kärnorna. Värm i vattenbad tillsammans med smör och socker tills smöret har smält. Tillsätt äggen och värm långsamt tills curden har tjocknat ordentligt. Häll över i en förslutningsbar burk och ställ i kylen.
  7. Montering av tårta
    Lägg pavlovan på ett fat och lägg på några kulor sorbet, skeda ut curden och strö över pistage och granatäpple. Ät innan sorbeten smälter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept