Pizza med köttfärs, pesto och oliver

50 min
4 pizzor
50 min
4 pizzor

Du behöver

Pizzadeg

  • 0,5 kg vetemjöl special
  • 1 msk socker
  • 1 msk salt
  • 0,5 paket torrjäst
  • 2,5 dl vatten, ljummet
  • 3 msk rapsolja

Tomatsås

  • 2 burkar krossade tomater
  • 0,75 burk vatten
  • 1 chili
  • 2 msk tomatpuré
  • 1,5 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk socker
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk rosmarin eller timjan
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk olivolja

Fyllning

  • 200 g köttfärs
  • 1 påse mager rivost
  • ruccolasallad
  • svarta oliver
  • pesto
  • tomater
  • olivolja

Gör så här

  1. Pizzadeg
    Blanda mjöl socker och salt i en bunke. Rör ut torrjästen med lite av det ljumma vattnet och häll ner i mjölblandningen.Tillsätt olja och rör sakta ner resterande vatten i mjölet tills det blir en deg. Lägg ut på bakbord och knåda väl och låt sen vila under duk i 20 min.
  2. Tomatsås
    Under tiden som degen jäser börjar du med tomatsåsen. Fräs sakta vitlöken och chili med olivolja i panna till den fått lite färg. Häll på krossade tomater och tillsätt buljongtärningar, socker, rosmarin/timjan, svartpeppar, tomatpuré och vatten. Låt puttra sakta utan lock i minst 30 min. Salta efter behov.
  3. Tillagning
    När 20 min gått av degjäsningen och tomatsåsen puttrar på spisen knådas degen ännu en gång ordentligt. Låt jäsa igen i 15 min.
  4. Värm upp ugnen till 250 grader (över- och underugn). När degen jäst klart igen delas den upp i 4 bitar och kavlas ut till pizzor.
  5. Bred tomatsåsen på pizzan och lägg på svarta oliver, tunna bitar av köttfärs, några tomatskivor och droppa över lite pesto.
  6. Lägg på den rivna osten runtom och avsluta med att även droppa över olivolja innan du sätter in i ugnen i ca 8-10 min.
  7. Lägg på några ruccolablad innan du serverar pizzan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept