Pumpa Bhaji med ost

Du behöver

  • 0,5 kg pumpa skivad
  • 1 st gul lök, hackad
  • 0,5 st röd lök, hackad
  • 5 st klyftor vitlök, hackad
  • 4 st grönchili, skivad
  • 5 st bitar ost indisk/grekisk
  • 1 msk färska korianderblad, hackade
  • 0,25 st koppar yoghurt
  • 2 tsk senapsolja
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk rött chilipulver
  • 0,25 tsk garam masala
  • 1 tsk ingefärspasta
  • 0,25 tsk gurkmeja
  • 0,25 tsk Jeera
  • 1 tsk socker
  • Salt efter smak

Gör så här

  1. Avlägsna skalet från pumpan och skär den i tunna skivor, cirka 7 cm stora.
  2. Gör en pasta, genom att mixa 0.5 st gul, 0.5 st röd lök, ingefära och kryddor med 2 msk vatten.
  3. Värm en teflonpanna och tillsätt senapsoljan.
  4. När oljan blir varm lägg i resten av löken.
  5. Stek på medelstark värme tills löken blir ljusbrun.
  6. Tillsätt pastan och stek i 5 till 7 minuter under omrörning.
  7. När oljan flyter ovanpå, lägg i pumpan och blanda väl.
  8. Tillsätt ½ dl vatten och täck pannan med ett lock.
  9. Låt allt koka i ca 5 minuter på medelvärme.
  10. Ta pannan från värmen och strö på korianderblad, grön chili, yoghurt och socker.
  11. Tillsätt osten (helst indisk ost) precis innan rätten serveras.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept