Gujrat ka Murg

Du behöver

  • 800 g kycklingfilé
  • 150 ml smör
  • 1 msk ghee
  • 1 msk salt
  • 1 tsk socker
  • 2 st gul lök hackad
  • 1 st röd lök
  • 1 st vitlök, hel
  • 75 g ingefära
  • 125 ml yoghurt
  • 125 ml kokosmjölk
  • 50 ml cashewnötter
  • 50 ml pistagenötter
  • 50 ml mandel
  • 1 st kanel
  • Kardemummakapslar
  • 2 st lagerblad
  • 6 st myntablad, hackade färska
  • Korianderblad, färska hackade4st
  • Spiskummin och Kummin1msk

Gör så här

  1. Skär upp kycklingfilén i ca 5 – 6 cm stora bitar.
  2. Gör en pasta av ingefära, vitlök, kardemumma, cashewnötter mandel och pistage, genom att köra samtliga ingredienser i en mixer till krämig konsistens.
  3. Hetta upp oljan i ett stort kärl, tillsätt hackad gul och röd lök.
  4. Stek löken tills den blir gyllengul, sänk värmen och lägg i kyckling, kanel, kardemumma, lagerblad, spiskummin och kummin och värm upp ordentligt.
  5. Stek även pastan, och tillsätt 3-4 msk vatten.
  6. När oljan flyter ovanpå, tillsätter du yoghurt och socker.
  7. Krydda med salt efter smak. Koka i 10 minuter, tillsätt sedan kokosmjölk.
  8. Koka i ytterligare cirka 10 minuter och garnera slutligen med korianderblad, mynta och grön chili.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept