Varmrökt lax med romsås och basilikasås

Från Nyhetsmorgon

Vårlikt, fräscht och gott! Minimalt med arbete! Bara att röra ihop romsåsen , koka potatis och mixa ihop min magiska basilikasås! /Monika Ahlberg

27 mars 2013
Visa mer

Du behöver

  • 800-900 g varmrökt lax

Romsås

  • 4-5 dl crème fraiche
  • 100 g röd stenbitsrom

Basilikapotatis

  • 1 kg potatis, gärna färskpotatis
  • 1 kruka basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 dl vit balsamvinäger
  • 3 dl olivolja
  • salt

Till garnering

  • citronklyftor
  • dill

Gör så här

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten i knappt 20 minuter. Bra om den inte blir för mjuk.
  2. Gör basilikasåsen. Mixa ihop alla ingredienser med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen över potatisen medan den fortfarande är varm.
  4. Vänd ner stenbitsromen i crème fraichen.
  5. Lägg upp laxen på ett vackert fat. Garnera med citronklyftor och dillvippor. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept