Svartvinbärskaka med mandelmassa

Från Nyhetsmorgon

Kaka med frysta svarta vinbär och mandelmassa i perfekt kombination.

2 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

Kaka

  • 5 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 150 g mandelmassa, riven
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl pärlsocker
  • 50-75 g iskallt smör att hyvla över

Fyllning

  • 8 dl frusna svarta vinbär

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Riv mandelmassan grovt och tillsätt den tillsammans med mjölet. Blanda väl.
  3. Häll smeten i smord och bröad form.
  4. Strö över och tryck ner vinbären här och var. Fördela pärlsockret över.
  5. Hyvla till sist skivor av det kalla smöret med en osthyvel och täck kakan med smörskivorna.
  6. Grädda kakan på 200 grader i 45 minuter.
  7. Servera med grädde eller vaniljsås!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept