Stekt varmrökt lax med rom- och dillsås

Från Nyhetsmorgon

Portionsbitar av varmrökt lax som jag steker i smör så att laxen får en knaprig yta. Väljer de bästa primörerna som jag blandar med färskpotatis och en god senapsdressing till en vårlik potatissallad.  Den lättgjorda rom- och dillsåsen är ett måste därtill! /Monika Ahlberg

18 april 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 700-800 g varmrökt lax i fina portionsbitar
  • Smör till stekning
  • Nymalen svartpeppar

rom- och dillsås

  • 3 dl créme fraiche
  • 1 msk forellrom eller röd stenbitsrom
  • 2 msk fint hackad dill

Vårlik potatissallad

  • 0,5 kg färskpotatis
  • 1 knippe sparris
  • 1 pkt sockerärter
  • Några kvistar bladpersilja grovt hackad

Dressing

  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 msk stark och söt senap

Gör så här

Kommentera receptet

Fler goda recept