Små julwallenbergare med ugnstorkad parmaskinka

Du behöver

  • 400 g kalvfärs
  • 1 tsk salt
  • 3 st äggulor
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5-1 tsk kryddpeppar eller pepparkakskryddor
  • Smör till pannan

Till servering

  • 4-5 skivor lufttorkad skinka, tex parmaskinka
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk rårörda lingon

Gör så här

  1. Börja med att ugnstorka parmaskinkan. Bred ut parmaskinkskivorna på en plåt med ett bakplåtspapper. Torka i ugn på 175 grader i ca 25 minuter. Låt svalna.
  2. Vänd ihop créme fraiche och lingon. Ställ i kyl fram till servering.
  3. Rör ihop kalvfärsen med salt, äggulor, vispgrädde och kryddpeppar eller pepparkakskryddor.
  4. Forma färsen till ca 15-20 små biffar.
  5. Hetta upp en panna med smör och stek biffarna i ca 3 minuter på varje sida. Låt svalna något.
  6. Gör små spett av en liten wallenbergare, en bit ugnstorkad parmaskinka och till sist en klick lingonkräm. Ställ på ett vackert fat och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept