Potatissallad med färska rödbetor

Från Nyhetsmorgon

Jag brukar blanda i allt från jordgubbar till sockerärtor och rödbetor i mina potatissallader under sommaren. Idag har jag jordgubbar på så många ställen så det fick bli rödbetor!

20 juni 2011
Visa mer

Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 0,5 kg färska rödbetor
  • 1 ask sockerärtor

Dressing

  • 1 dl raps- eller olivolja, gärna med citronsmak
  • 0,5 dl vinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 tsk honung
  • flingsalt och nymalen svartpeppar

Till garnering

  • rikligt med hackad persilja
  • Coctailkapris

Gör så här

  1. Koka potatisen och rödbetorna ”al dente”.
  2. Dela större potatisar och betor i halvor.
  3. Skala rödbetorna under rinnande kallt vatten.
  4. Koka sockerärtorna i 1 minut, häll av vattnet.
  5. Blanda allt i en skål.
  6. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och häll den över den varma potatisen och rödbetorna.
  7. Strö till sist över rikligt med persilja, vänd runt och servera varm, ljummen eller kall.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept