Ljummen sallad med tunt skuret kött

Från Nyhetsmorgon

Helstekt filé av fläsk, nöt, lamm eller vilt som jag serverar i lövtunna skivor med en svart vinbärsdressing – både vackert och delikat. Prova också med lingon eller hallon! En vacker rätt som även passar bra på buffébordet. 

2 augusti 2013
Visa mer

Du behöver

  • Smör till pannan
  • 1 paket (150 g) sockerärter
  • 1 paket toskansk sallad
  • 1 ask (250 g) körsbärstomater
  • 3-4 st salladslökar

Svartvinbärsdressing

  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger, vit
  • 1,5 dl svarta vinbär
  • flingsalt och nymalen peppar

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén fri från hinnor och senor.
  2. Hetta upp en stekpanna med smör. Salta och peppra fläskfilén runtom. Bryn den i pannan på alla sidor, 7–8 minuter. Låt eftersteka på svag värme i ytterligare 5 minuter. Lägg åt sidan att vila.
  3. Koka sockerärterna i 1 minut, häll av och spola i kallt vatten.
  4. Arrangera sallad, körsbärstomater i halvor, salladslök i sneda strimlor och sockerärter på ett vackert fat.
  5. Hetta upp olivolja och balsamvinäger till dressingen, den får absolut inte koka! Tillsätt vinbären och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
  6. Skär upp fläskfilén i tunna, tunna skivor och lägg skivorna över salladen.
  7. Häll över den vackra dressingen och servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept