Laxsoppa med svarta bönor och curry

Laxsoppa med svarta bönor och curry
Foto: Wolfgang Kleinschmidt
4

Du behöver

Laxsoppa

  • 500 g laxfilé, skinn- och benfri
  • 100 g shitake eller skogschampinjoner
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 bananchalottenlök
  • 1 bit (ca 5 cm) purjolök
  • 2-3 msk olivolja till kastrullen
  • 0,5 burk svarta bönor
  • 1 msk curry
  • 1 l vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 (250g) broccoli
  • 1 dl bladpersilja, grovhackad

Snabb guacamole

  • 1 avocado
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 nypa cayennepeppar

Gör så här

  1. Skiva svampen. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skala och skiva schalottenlökarna tunt. Strimla purjolöken.
  2. Hetta upp olivoljan i en stor kastrull. Tillsätt svamp, paprika, lök, purjolök, svarta bönor samt curry.
  3. Rör om och häll på vatten, buljongtärningar och grädde. Låt soppan sjuda under lock i 10-12 minuter.
  4. Skär din lax i bitar om 2 x 2 cm.
  5. Dela broccolin i små buketter. Tillsätt tillsammans med fisken till soppan och låt sjuda ytterligare 5 minuter eller tills laxen är klar.
  6. Snabb guacamole
    Dela och kärna ur avokadon. Mosa fruktköttet med crème fraiche och citronsaft.
  7. Salta, peppra och smaka av med cayennepeppar.
  8. Häll upp laxsoppan i soppskålar och servera med guacamole.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept