Kycklingschnitzel med bacon, vitvinssky och pärlcouscous

20 min
2
Från Nyhetsmorgon

Saftig kycklingfilé med vitvinssky och vitlöksfräst bacon. Serveras med couscous och varma tomater. En god rätt för två som passar på alla hjärtans dag!

Fräsch och snabb kycklingrätt som från början var en rätt i nöden men numera är en av mina favoriträtter! Numera finns utplattade kycklingbröst att köpa men det går lika bra att dela en kycklingfilé längs med och banka ut. /Monika Ahlberg
Vintips
7471  Alexandre Bonnet Rosé, Champagne ( 4 ) 
7372   Palmer & Co, Brut Champagne ( 4)
76777 Ti Amo, Primitivo, Italien (3)

13 februari 2014
Visa mer
20 min
2

Du behöver

  • 300-400 g kycklingfilé
  • 70 g bacon
  • smör eller olivolja till pannan
  • 1 vitlöksklyfta
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar
  • 1,5 dl vitt vin eller matlagningsvin

Till servering

  • pärlcouscous
  • körsbärstomater på kvist
  • smör eller olivolja till pannan
  • flingsalt
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Hetta upp smör eller olivolja i en panna och stek baconskivorna knapriga. Pressa över en vitlöksklyfta och rör om. Ta upp baconskivorna ur pannan och lägg åt sidan.
  2. Dela kycklingfiléerna längs med till tunna schnitzlar.
  3. Hetta upp en panna med smör och stek kycklingskivorna gyllene i ganska het panna, ca 2-3 minuter på varje sida eller tills köttsaften är klar. Salta och peppra.
  4. Ta upp kycklingschnitzlarna ur pannan. Lägg på ett fat och håll varma.
  5. Krossa baconskivorna ner i skyn i pannan och häll på vinet. Låt koka upp och häll skyn över kycklingen.
  6. Tillred couscousen enligt anvisning på paketet.
  7. Hetta upp en panna med smör eller olivolja. Lägg i körsbärstomaterna och fräs hastigt tills skalet spricker. Salta och ringla över lite balsamvinäger.
  8. Servera den saftiga kycklingen med vitvinssky, couscous och de frästa tomatkvistarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept