Äpplegelé med timjan

Du behöver

  • 2 kg knappt mogna syrliga äpplen
  • 1 l vatten
  • 9 dl strösocker
  • 2 msk torkad timjan

Gör så här

  1. Skär äpplena i bitar, paradisäpplen i halvor.

     


  2. Koka upp vattnet, lägg i frukten och låt koka under lock i ca 10 minuter tills frukten är mjuk. Häll massan i en silställning och låt självrinna ca 30 minuter.
  3. Mät upp saft och socker. Koka saften i 2 minuter utan lock. Ta grytan från värmen och tillsätt socker lite i taget och till sist timjan. Rör om tills sockret löst sig.
  4. Koka upp och låt koka kraftigt utan lock och omrörning i 10 minuter. Gör geléprov. Koka eventuellt ytterligare några minuter.
  5. Ta grytan från värmen och låt stå ca 5 minuter. Ös upp gelét i varma väl rengjorda burkar. Fyll ända upp, geléet krymper då det svalnar. Förslut genast.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept