Spaghetti med salsiccia och körsbärstomater

20 m
4
20 m
4

Du behöver

  • 400 g färsk salsiccia
  • 4 äggulor
  • 1 dl vispgrädde
  • 50 g riven parmesanost
  • 16 körsbärstomater (ca 250 g)
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk hackad persilja
  • salt och svartpeppar
  • 400 g spaghetti
  • 50 g hyvlad parmesanost till garnering

Gör så här

  1. Snitta salsiccian på längden, ta ut köttet och rulla det till små bollar.
  2. Rör ihop äggulor, vispgrädde och parmesanost. Dela körsbärstomaterna i halvor.
  3. Koka spaghettin enligt anvisningarna på förpackningen. Stek under tiden salsiccia-bollarna i olivolja i en stekpanna tills de är genomstekta. Lägg ner tomaterna och låt dem steka med i cirka 30 sekunder.
  4. Häll av vattnet från pastan men spara några matskedar av kokspadet i kastrullen. Rör ner den varma pastan och äggblandningen och blanda väl. Rör ner salsiccian och tomaterna. Tillsätt persilja.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept