Fyllda kronärtskockor

Från Nyhetsmorgon

Kokta kronärtskockor fyllda med ost, sardeller, citron och surdegsbröd. Otroligt gott!

22 mars 2015
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kronärtskockor
  • 1 gul lök
  • 4 vitlöksklyftor
  • ca 1 dl olivolja
  • ca 100 g dagsgammalt surdegsbröd
  • 75 g riven parmesanost
  • 50 g riven pecorino
  • 1 dl finhackad bladpersilja
  • 1 dl finhackad basilika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 nypa chiliflakes
  • 2 sardellfiléer, finhackade
  • 1 dl rostade pinjenötter
  • 0,5 citron, skal och saft
  • basilika, till garnering

Gör så här

  1. Skär av skaften och toppen på kronärtskockorna.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök och fräs i 1 msk av oljan tills löken är mjuk och glansig.
  3. Smula eller finhacka brödet och blanda det med ost, örter och chiliflakes. Rör ner sardellerna i brödblandningen tillsammans med pinjenötter, citronsaft, rivet citronskal och lök. Tillsätt cirka 0,5 dl olja och rör om.
  4. Sära försiktigt på bladen på kronärtskockan och tryck ner fyllningen mellan dem. Ställ skockorna i botten på en stor kastrull. Häll på lite vatten s. att det når upp till en fjärdedel av skockorna. Ringla över resten av oljan. Ånga skockorna under lock i cirka 1 timme eller tills bladen går lätt att lossa. Strö över hackad basilika och servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept