Chilihet varm choklad

4

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 1 l standard mjölk
  • 1-2 msk muskovadosocker
  • 150 g valrhonachoklad, finhackad
  • 1 st röd chili, kärnad och finhackad (ca)
  • 1,5 dl vispgrädde
  • kakao till garnering

Gör så här

  1. Snitta vaniljstången på längden.
  2. Lägg ner vaniljstången tillsammans med mjölken i en tjockbottnad kastrull.
  3. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt socker, choklad och chili. Ta lite chili till att börja med och tillsätt sedan mera om en hetare chili smak önskas.
  5. Låt sjuda i ytterligare 3 minuter under omrörning.
  6. Vispa grädden.
  7. Sila upp den varma chokladen i muggar.
  8. Toppa med vispad grädde.
  9. Sikta över lite kakao.
  10. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept