Cheesecake

Från Nyhetsmorgon

Monica Eisenmans underbara cheesecake med smak av messmör och hjotron. Kan med fördel förberedas dagen innan då den blir godast om den får stå till sig.

Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.

26 december 2010
Visa mer

Du behöver

Botten

  • 12 st digestivekex
  • 75 g smör, smält

Fyllning

  • 800 g cream cheese
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 4 st ägg
  • 2 dl messmör

Glasyr

  • 200 g cream cheese
  • 2-3 dl florsocker
  • 3 dl hjortron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten
    Blanda digestivekex och smör i matberedare.
  3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  4. Fyllning
    Vispa ihop cream cheese och socker.
  5. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker och salt och vispa till en slät smet.
  6. Tillsätt äggen, ett i taget, och rör ordentligt.
  7. Dela smeten i två delar. Blanda ner messmöret i den ena smeten.
  8. Häll messmörsfyllningen i pajskalet och sedan resterande smet. Dra försiktigt några tag med en sked för att få en marmorerad effekt.
  9. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Fyllningen kommer fortfarande att kännas lös när den tas ut men stelnar när den kallnar.
  10. Låt kakan kallna helt och lossa den sedan försiktigt ur formen med en kniv.
  11. Glasyr
    Blanda ingredienserna till glasyren och bred ut den över kakan. Toppa med hjortron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept