Ratatouille

8

Du behöver

  • 500 g aubergine
  • 400 g paprika, grön och röd
  • 400 g zucchini
  • 400 g fina tomater, alt hela tomater på burk
  • 1 tsk herbes de Provence
  • 1,5 dl olivolja
  • 4 klyftor vitlök, finhackade
  • 500 g silverlök, skivad på längden
  • 1 bouquet garni
  • 3 lagerblad, helst färska på kvist
  • havssalt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Skölj aubergine, paprika och zucchini (och tomater om du använder färska) och skär dem på längden i 3–5 cm breda skivor. Marinera grönsakerna i herbes de Provence, hälften av olivoljan, salt och peppar i minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen på maxvärme. Rosta grönsakerna, helst var för sig i omgångar, mitt i ugnen tills de är gyllenbruna, cirka 10 minuter. Låt grönsakerna svalna och skär dem i jämnstora bitar, cirka 5 x 5 cm.
  3. Värm hälften av den resterande olivoljan i en stor kastrull. Sautera vitlöken någon minut på låg värme. Lägg i silverlöken och sautera några minuter, tills den blivit mjuk. Tillsätt de rostade grönsakerna, burktomater (om du inte använt färska), kryddbukett och lagerblad. Koka ihop cirka 30 minuter på låg värme utan lock.
  4. Ta ut kryddbuketten, smaka av med salt och peppar och ringla över resten av olivoljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept