Lammsmörgås med gurkyoghurt

4

Du behöver

Lammsmörgås:

  • 400 g lammfärs
  • 0,5 dl grädde
  • 1 klyfta pressad vitlök
  • 1 msk hackad timjan
  • 10 g salt
  • svartpeppar från kvarn
  • 4 skivor rostbröd
  • sallad till servering

Gurkyoghurt:

  • 1 st gurka
  • 1 dl avrunnen matlagningsyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

  1. Lammsmörgås: Blanda lammfärs och grädde. Tillsätt vitlök, timjan, salt och peppar. Forma till fyra biffar. Stek eller grilla biffarna och rostbröden.
  2. Servera gurkyoghurten på rostbröden till lammbiffarna och gärna sallad efter smak.
  3. Gurkyoghurt: Skala gurkan, skär itu på längden, ta ur kärnorna och skär i små tärningar. Blanda tärningarna med en tsk salt och låt stå en halv timme, krama försiktigt ur vattnet. Tillsätt matlagningsyoghurt och pressad vitlök samt smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept