Jordgubbspaj med dulce de leche

Från Nyhetsmorgon

Du kan frysa in pajskalet antingen före eller efter att du gräddat det, och sedan fylla din paj med sommarens frukter och bär allt eftersom de mognar. Genom att koka en konservburk kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i två timmar får du en underbart god kolasås som kallas för dulce de leche. Koka gärna flera burkar på samma gång, kolan är försvinnande god!

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


Fler recept att förbereda:

Mia Öhrns kardemummabullar »


Mia Öhrns mördegskakor »


12 juni 2012
Visa mer

Du behöver

Pajdeg

  • 150 g kylskåpskallt smör
  • 2 msk strösocker
  • 1 st äggula
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 1 burk sötad kondenserad mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 l jordgubbar

Gör så här

  1. Pajdeg
    Mät upp alla ingredienser i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Du kan även nypa ihop degen för hand.
  2. Tryck eller kavla ut degen jämnt i en pajform. Låt pajformen stå kallt i minst 30 minuter.
  3. Nagga pajbottnen med en gaffel och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter eller tills pajen har fått fin gyllenbrun färg. Låt svalna.
  4. Fyllning
    Koka den oöppnade burken med kondenserad mjölk i en kastrull med vatten i 2 timmar. Se till att burken är täckt med vatten hela tiden, och låt den svalna helt innan du öppnar den.
  5. Bred ut kolasåsen i pajskalet.
  6. Vispa grädden fluffig och vänd ner yoghurten. Bred ut i pajskalet och strö därefter jordgubbarna över. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept