Glasstrutar med blåbärsparfait

10 - 12
Från Nyhetsmorgon

Pensla gärna glasstrutarnas insida med smält choklad för att göra dem extra goda och för att skydda dem mot fukten i frysen och i parfaiten.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


12 juni 2012
Visa mer
10 - 12

Du behöver

  • 10-12 st glasstrutar
  • 275 g blåbär, (cirka 5-6 dl) färska eller frysta och tinade
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 0,5 dl strösocker
  • Vispgrädde, strössel och rån till servering

Gör så här

  1. Placera glasstrutarna i glas eller liknande så att de står stadigt. Kontrollera att strutarna går in i frysen.
  2. Mixa blåbären fint i en matberedare eller med stavmixer. Rör ner vaniljsockret.
  3. Vispa grädden fluffig och fast, men inte för hård, i en bunke.
  4. Vispa äggulor och strösocker riktigt vitt och fluffigt med elvisp i en annan bunke.
  5. Vänd ner blåbärsmoset i vispgrädden med en slickepott. Vänd även ner äggsmetenförsiktigt i gräddblandningen och blanda ihop till en smet.
  6. Häll, spritsa eller skeda upp smeten i glasstrutarna. Ställ in i frysen i minst 2 timmar.
  7. Låt glassarna tina en liten stund innan serveringen. Dekorera gärna med vispgrädde, strössel och rån.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept