Spansk kycklingfritata

4

Du behöver

  • 1 st spansk peppar
  • 300 g kokt potatis (helst färskpotatis)
  • 1 st squash
  • 4 st tomater
  • 1 st rödlök
  • 1 st gul paprika
  • 1 st röd paprika
  • 300 g salladskyckling eller urbenad grillad kyckling, i mindre bitar
  • 50 g tunt skivad parmaskinka
  • 3 msk olivolja
  • 8 st ägg
  • 50 g avrunna soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 50 g riven parmesanost
  • 100 g riven grevéost
  • 1 dl grovt skuren basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Tärna potatisen. Ansa, skölj och skär grönsakerna i cm-stora tärningar. Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Bryn grönsaker, lök, kycklingbitar och parmaskinka.
  2. Vispa ihop ägg, tomatstrimlor, ost, basilika, salt och peppar. Häll äggblandningen i stekpannan med det brynta. Lägg på ett lock och låt stå på svag värme i ca 5 min tills äggen har stannat.
  3. Servera med yoghurt och tomatsalsa.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept