Skogssvampspirog med bacon och rödvinscrème

4

Du behöver

Pirogdeg:

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smör eller margarin
  • 1 st ägg
  • 0,5 tsk ättikssprit
  • 0,5 dl vatten
  • Fyllning:
  • 4 st schalottenlökar
  • 400 g blandsvamp
  • 12 st tunna skivor bacon
  • 50 g smör eller margarin
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm peppar
  • 100 g mozzarella
  • 100 g grevéost
  • 1 dl hackad persilja

Pensling:

  • 1 st äggula
  • 1 msk vatten

Rödvinscrème:

  • 4 dl rödvin
  • 2 dl crème fraiche
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Pirogdeg: Blanda ingredienserna till pirogdegen för hand eller i matberedare. Låt den vila i kyl minst 1 timme.
  2. Fyllning: Skala och finhacka löken. Strimla och stek baconet. Ta upp och lägg det på hushållspapper. Stek lök och svamp i matfettet. Salta och peppra. Riv osten. Blanda ner ost och persilja i svampfräset.
  3. Kavla ut degen. Dela den i 4 delar. Lägg på fyllningen och forma piroger.
  4. Pensla med äggulan blandad med vattnet. Grädda i 225°C mitt i ugnen ca 15 min.
  5. Rödvinscrème: Koka ihop rödvinet till ½ dl. Tillsätt crème fraichen. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pirogen med rödvinscrèmen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept