Röding Ambassadeur med champagnesås och forellrom

30 min
30 min

Du behöver

  • 4 st filéer av röding ca 750 g
  • 1 dl champagne
  • 2 st sharlottenlökar finhackade
  • 2 dl fiskfond
  • 2 dl grädde
  • 20 g smör
  • 1 st fänkål
  • 20 g forellrom
  • 4 st pärlökar
  • potatis
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Fräs löken i lite smör, tillsätt champagne och koka ner till hälften. Häll i grädde och koka ihop tills såsen blir lite simmig.
  2. Mixa i smöret innan servering. Salta och peppra.
  3. Koka fänkålen, potatisen och pärllökarna mjuka i saltat vatten. Dela fänkålen i 4 skivor.
  4. Salt och peppra rödingfiléerna och baka dem i 180 grader värme på en plåt i ugn.
  5. Lägg fileérna upp på en tallrik eller ett fat. Garnera med forellrom och dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept