Pan Bagnat

4

Du behöver

  • 1 st Lavainbröd
  • 1 burk tonfisk i olja, bra kvalitet ca 200 g
  • 2 st kokta ägg, skalade och klyftade
  • 1 msk tapenade
  • 2 st konserverade kronärtskockor i olja, delade i bitar
  • 100 g vitlöksfärskost, tex Boursin
  • 50 g rostad paprika, skuren i bitar
  • 8 st sardellfileèr
  • 1 st plommontomat, klyftad
  • 0,25 st skalad gurka, klyftad
  • 1 knippe ruccula
  • 1 st rödlök, skivad
  • salt & svartpeppar

Basilikamarinad

  • 1 msk pinjenötter
  • 1 knippe basilika
  • 2 st vitlöksklyftor, skalade
  • 2 msk god och bra olivolja
  • 1 st citron, saften
  • salt & svartpeppar

Tillbehör

  • lantchips

Gör så här

  1. Skär av toppen på brödet, gröp ur hälften av innanmätet.
  2. Lägg alla ingredienserna till basilikamarinaden i en mortel, mosas till en pure.
  3. Pensla basilikamarinaden i brödet, fylls och varvas med ingredienserna. Se till att packa dom hårt. Glöm inte att krydda!
  4. Droppa över olivolja och pressad citron. Avsluta med att lägga på locket.
  5. Rulla in i smörpapper. Obs! Bör göras dagen före picknicken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept