Melkers Club Sandwich

Melkers Club Sandwich
Foto: Jenny Grimsgård

Du behöver

  • 4 st majskycklingbröst
  • 3 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 tsk chiliflakes
  • 4 skivor bacon
  • 8 skivor franskt bondbröd
  • 1 st bifftomat, i skivor
  • 2 st avokado, skivade
  • 0,25 st gurka, skalad och skivad
  • 1 st romansalladshuvud, i kvartar
  • 1 st rödlök, skivad
  • Grillpinnar

Chilimajonnäs

  • 3 msk lättmajonnäs
  • 2 msk crème fraiche
  • 1 st dutch chili, finhackad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Stek kycklingen i hälften av olivoljan i en stekpanna, ca 2 minuter på varje sida.Krydda med salt, peppar och chiliflakes.
  3. Efterstek kycklingen i ugn ca 10 minuter. Håll varm.
  4. Stek baconet krispigt i en stekpanna.
  5. Stek brödet gyllenbrunt i resten av olivoljan.
  6. Skär kycklingen i skivor. Bred chilimajonnäs på brödet, varva tomat, avokado, gurka, sallad, rödlök, kyckling och bacon.
  7. Rulla in sandwicharna i smörpapper och skär dem på mitten.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept