Lammköttbullar Africana

4

Du behöver

  • 400 g lammfärs
  • 2 st ägg
  • 1 msk senap (typ dijon)
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör eller margarin

Sås:

  • 3 st gula lökar
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 st pressade apelsiner
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk chipotlepasta (finns färdig att köpa)
  • 3 st kardemummakärnor
  • 4 st pressade vitlöksklyftor
  • 2 dl vatten
  • salt, peppar
  • 1 msk maizena utrört i lite vatten (till redning)

Gör så här

  1. Blanda lammfärsen med ägg, senap, vatten, salt och peppar. Forma köttbullar. Stek dem i matfettet i en stekpanna.
  2. Sås: Skala och finhacka löken. Fräs den på svag värme i olivoljan ca 10 min. Tillsätt övriga ingredienser utom maizenan. Sjud i ca 20 min tills löken är sönderkokt. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt maizenan och red av till önskad konsistens.
  3. Värm köttbullarna i såsen. Servera med ris och blandad sallad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept