Lamm- och auberginecurry

4

Du behöver

  • 0,5 st hackad rödlök
  • 8 st potatisar
  • 1 dl yoghurt
  • 400 g lammfärs
  • 0,5 dl olivolja
  • 100 g färsk spenat eller 250 g fryst
  • 2 st auberginer
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk spiskummin
  • salt och svartpeppar
  • 1 msk äppelcidervinäger

Gör så här

  1. Tärna potatisarna. Lägg ner i kokande lättsaltat vatten, cirka en minut. Dela auberginen på längden och gröp ur. Hacka urgröpet. Slå av vattnet från potatisen. Stek det hackade aubergineköttet och potatisen i olivolja i 3-4 minuter.
  2. Häll lite olivolja i aubergineskalen, salta och peppra. Lägg i eldfast form och stek i ugn på grillvärme i 7-8 min (eller tills de är mjuka).
  3. Lägg lammfärsen och rödlöken i stekpannan och stek ihop med aubergine och potatis, 5-7 min. Lägg i spiskummin, paprika, curry, salt och peppar. Stek totalt i ca. 15 min. Grovskär och tillsätt spenaten - den ska bara bli varm. Tillsätt äppelcidervinägern. Fyll aubergineskalen med röran.
  4. Servera med en klick yoghurt !
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept