Senapsbakad torsk med gräddglaserade kantareller

4

Du behöver

Senapsbakad torsk

  • 4 * 170 g torskrygg
  • 2 msk skånsk senap
  • 2 msk ströbröd
  • salt
  • smör

Gräddglaserade kantareller

  • 300 g kantareller
  • 0,5 gul lök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 dl vispgrädde
  • olivolja
  • smör
  • salt och svartpeppar

Garnityr

  • 1 äpple
  • 1 msk bladpersilja, finstrimlad
  • 50 g fetaost
  • olivolja
  • salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Salta torsken och bred på senapen. Strö på ströbrödet och hyvla över lite kallt smör. Ugnsbaka ca 10 minuter tills kärntemperaturen är 45 grader.
  3. Ansa kantarellerna. Finhacka lök och vitlök. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. 
  4. Stek kantarellerna i olja tills den har fått fin brynt färg, lägg då ner smör, lök och vitlök och stek i ytterligare cirka två minuter.
  5. Häll på grädden och koka i cirka två minuter, till simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  6. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Kärna ur äpplet och skär det i 8 klyftor. Stek äppelklyftorna i olja i cirka tre minuter till fin brynt färg.
  7. Vänd runt äppelklyftorna i persilja och smaka av med salt.
  8. Lägg upp torsken på fyra tallrikar tillsammans med dom gräddiga kantarellerna och toppa med äpplena och osten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept