Ljummen ”gubbsallad” med brynt smörvinägrett

15 min
4

Enkel förrätt med matjessill, potatis och vinägrett gjord på brynt smör.

25 december 2014
15 min
4

Du behöver

  • 2 matjessillfiléer
  • 4 små kokta potatisar
  • 2 kokta ägg
  • 1 rödlök
  • 40 g machésallad
  • 40 g prästost
  • 100 g smör
  • 1 msk cidervinäger
  • dill

Gör så här

  1. Skiva och lägg potatisen i botten av 4 små djupa tallrikar eller skålar. Tärna och lägg över matjessill och ägg. Finhacka rödlöken och strö över. Lägg över machésalladen och hyvla över osten.
  2. Lägg smöret i en kastrull och koka upp. Låt smöret koka tills det börjar bli lätt brynt och dofta nötigt. Dra då av kastrullen från plattan och häll ner vinägern. Häll den brynta smörvinägretten över salladen. Dekorera med dill.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept