Jordnötstårta med stirrande jordnötter

1 tårta eller 12 cupcakes
Från Nyhetsmorgon

Vegan: Använd mjölkfritt smör och växtbaserad mjölk t.ex. soja-, mandel-, eller havremjölk.

17 november 2013
Visa mer
1 tårta eller 12 cupcakes

Du behöver

Jordnötsbottnar

  • 100 g smör
  • 1 dl jordnötssmör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl farinsocker
  • 0,5 dl maizena
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2,5 dl mjölk

Chokladfrosting

  • 250 g mörk choklad, finhackad
  • 300 g normalsaltat smör, rumstempererat
  • 3,5 dl florsocker
  • 1,5 dl kakao
  • 1 dl mjölk eller vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker

Dekoration

  • Jordnötter med skal
  • google eyes, plastögon med rörlig pupill
  • 1 lime

Gör så här

  1. Jordnötsbottnar. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och mjöla två springformar, 20 cm i diameter. Om du vill vara säker på att kakan inte fastnar stoppa en rundel bakplåtspapper i bottnen.
  3. Smält smöret med jordnötssmöret, antingen i en kastrull eller i 1 minut i micron.
  4. Blanda ihop vetemjöl, strösocker, farinsocker, maizena, bakpulver och salt i en bunke.
  5. Vispa ner smörblandningen och mjölken med hjälp av en ballongvisp. När du har fått en slät smet utan klumpar fördelar du den i springformarna.
  6. Grädda i 20-25 minuter eller tills de är torra i mitten. Ta ut och låt svalna.
  7. Chokladfrosting. Smält den mörka chokladen försiktigt i micron eller över vattenbad.
  8. Vispa smör och florsocker riktigt krämigt med en elvisp.
  9. Vispa ner kakao, vispgrädde/mjölk, vaniljsocker och salt.
  10. Avsluta med den smälta chokladen.
  11. När du har en sammetslen chokladfrosting är den klar.
  12. Lägg en tårtbotten på ett tårtfat och bred ut ett generöst lager chokladfrosting över den. Lägg på nästa tårtbotten och täck sedan hela med resterande forsling.
  13. Dekoration. Limma plastögonen på jordnötterna. Låt torka och dekorera sedan tårtan med dem.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept