Du behöver

Bulgursallad:

  • 5 dl bulgur
  • 1 st zuccini
  • 1 st rödlök
  • 5 färska champinjoner
  • 1 burk calamataoliver
  • 1 stor paprika (valfri färg)
  • 1 påse ruccolasallad
  • Salt/örtsalt
  • citronpeppar
  • olivolja

Kycklingdrumsticks:

  • Ca 10-12 färska kycklingdrumsticks
  • 3 dl sweetchilisås
  • 3 msk soja
  • vitpeppar
  • salt

Gräddfilsås:

  • 6 dl turkisk yoghurt
  • 2 vitlöksklyftor
  • citronpeppar
  • italiensk salladskrydda

Gör så här

  1. Bulgursallad: Koka bulguren enligt anvisning på paketet. Häll i lite olivolja och rör om då och då tills bulguren svalnat. Skär zuccinin i halvmånar, hacka rödlöken, skiva champinjonerna och strimla paprikan. Bryn grönsakerna hastigt i lite olivolja. Låt svalna och blanda med bulgurn. Lägg till sist i ruccolan och oliverna. Smaka av med salt eller örtsalt och citronpeppar.
  2. Kycklingdrumsticks: Blanda sweetchilisåsen med sojan. Häll i en nypa salt och peppar. Lägg i drumsticksen och låt dra en stund. Lägg ut i en form och låt vara i ugn ca 25 min i 200 C.
  3. Gräddfilsås: Pressa vitlöken i yoghurten. Blanda i citronpeppar och italiensk salladskrydda efter smak.
  4. Allt detta skall alltså ätas kallt, antingen i naturen, trädgården, inomhus eller vad som behagas.
  5. Till dessert kan man äta melonhalvor av olika slag, eller varför inte någon annan god frukt. Ta med flytande marsmallows, finns att köpa i välsorterade butiker. Otroligt gott att doppa frukt i.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept