Italienska köttbullar

Italienska köttbullar
Foto: Johan Knose
Från Nyhetsmorgon

Nyttiga och otroligt goda italienska köttbullar.

Näringsvärde/portion i gram
Kj: 1285
Kcal: 307
Protein: 33
Kolhydrater: 14.14
Fett: 21.67

I procent
Protein 35%
Kolhydrater 15 %
Fett 50%

18 juni 2009
Visa mer

Du behöver

  • 400 g blandfärs
  • 1 st ägg
  • 0,5 st hackad gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 dl ströbröd
  • 0,5 st kalvfond
  • 1 tsk dijonsenap
  • 2 msk hackad basilika
  • salt och peppar

Tomatsås

  • 2 dl krossade tomater
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk rött vin
  • 1 tsk soja
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lägg tomatsåsens ingredienser i en kastrull och koka upp den. Smaka av med salt och peppar, mixa till en slät sås. Späd med lite vatten om du tycker att den är för tjock.
  2. Fräs löken och låt den svalna. Blanda sedan ströbröd, ägg, kalvfond, dijonsenap, basilika, vitlök, salt, peppar och den stekta löken.
  3. Låt stå i någon minut. Blanda sedan i färsen och basilikan och forma smeten till lagom stora köttbullar. Stek sedan dessa i lite olja, när de fått en jämn yta häll på tomatsåsen. Låt koka i ca 5–7 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept