Seasonal lemonade med kryddpeppar

50 cl
50 cl

Du behöver

  • 15 cl färskpressad citronjuice
  • 10 cl kryddpepparsockerlag
  • 25 cl kallt vatten

Kryddpepparsockerlag

  • 25 kryddpepparkorn
  • 50 cl sockerlag (görs på lika delar strösocker och vatten)

Gör så här

  1. Sockerlag
    Mät upp lika volymdelar strösocker och vatten i en kastrull. Rör om under uppvärmning tills det att sockret har löst upp sig utan att det kokar. Låt svalna av och häll upp i en ren glasflaska och förvara i kylskåpet.
  2. Kryddpepparsockerlag
    Låt 25 kryddpepparkorn stå och dra i 50 cl vanligt sockerlag** över natten. Sila av kryddpepparn och häll tillbaka i flaskan.
  3. Pressa juicen från citroner ner i ett decilitermått. Häll över citronjuice och kryddpepparsocker i en ren flaska, toppa med kallt kranvatten och förvara sedan i kylen fram tills att det är dags att servera den.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept