French 75.5 'social serve'

Du behöver

  • 35 cl gin (t ex. Tanqueray)
  • 20 cl citronjuice
  • 20 cl granatäpplesockerlag
  • 2 flaskor champagne (t ex. André Jaquart bl. de blanc)
  • citronzest

Granatäpplesockerlag

  • 20 cl färskpressad granatäpplejuice
  • 30 cl strösocker

Gör så här

  1. Mät upp samtliga ingredienser förutom champagne i en tom och ren flaska om 75 cl. Förslut och förvara i kylskåp. När det är dags att servera är det bara att hälla upp 5 cl French 75.5 i en champagnecoupe, toppa med 10 cl kall champagne, röra om och servera med en citronzest.
  2. Granatäppelsockerlag
    Mät upp juicen och sockret i en kastrull. Rör om under uppvärming på låg värme tills det att sockret har löst upp sig. Låt det svalna och häll över det i en ren flaska och förvara sedan i kylen.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept