Öppen cheeseburgare

Från Nyhetsmorgon

En öppen cheeseburgare med waguy färs, Gruyèreost, talgemulsion och tryffel.

Jens Dolks vintips
The Musician Cabernet Sauvignon 2009, 127 kr (4 Solar)

14 april 2011
Visa mer
4

Du behöver

Burgare

  • 600 g waguyfärs
  • Lite kallt vatten
  • lite olivolja
  • 4 skivor vitt bröd, kantskuret
  • 4 skivor Gruyèreost, tunna
  • smör till stekning
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, nymald, efter smak

Talgemulsion, 1 sats

  • 100 g oxtalg av Waguy, smält
  • 2 dl majsolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 st äggulor, ekologiska
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Tryffeljuice, efter tycke och smak
  • Salt, efter smak

Serveras med

  • 4 st färsklökar, sköljda och skurna i mindre bitar
  • 4 blad grön krispig sallad
  • 1 st tryffel, färsk

Gör så här

  1. Talgemulsion
    Börja med att blanda emulsionen, kör äggula, senap, vinäger och lite salt i matberedare.
  2. Tillsätt olja och den tempererade talgen droppvis så att fettet lierar sig med ägg blandningen.
  3. Smaka av med tryffeljuice och salt.
  4. Förvara i kylskåp.
  5. Burgare
    Sätt ugnen på 200-250 grader.
  6. Blanda färsen med vatten och olja till färs utan att överarbeta blandningen.
  7. Smaka av färsen med salt och nymald peppar.
  8. Forma till 4 likformiga hamburgare.
  9. Smörstek bröden och salta lätt.
  10. Placera på ugnssäker plåt.
  11. Stek hamburgarna i stekpanna på båda sidor i smör.
  12. Täck burgarna med ostskivor och värm i ugn tills osten smälter.
  13. Vid servering
    Placera bröden på serveringstallrikar.
  14. Kicka ut talgemulsion över bröden.
  15. Täck bröden med sallad och placera burgarna ovanpå salladen.
  16. Stek färsklöken i smör och salta lätt.
  17. Arrangera löken över osttäcket.
  18. Toppa med nyraspad tryffel och salta lätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept