Öppen cheeseburgare

En öppen cheeseburgare med waguy färs, Gruyèreost, talgemulsion och tryffel.

Jens Dolks vintips
The Musician Cabernet Sauvignon 2009, 127 kr (4 Solar)

14 april 2011
4

Du behöver

Burgare

  • 600 g waguyfärs
  • Lite kallt vatten
  • lite olivolja
  • 4 skivor vitt bröd, kantskuret
  • 4 skivor Gruyèreost, tunna
  • smör till stekning
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, nymald, efter smak

Talgemulsion, 1 sats

  • 100 g oxtalg av Waguy, smält
  • 2 dl majsolja
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 st äggulor, ekologiska
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • Tryffeljuice, efter tycke och smak
  • Salt, efter smak

Serveras med

  • 4 st färsklökar, sköljda och skurna i mindre bitar
  • 4 blad grön krispig sallad
  • 1 st tryffel, färsk

Gör så här

  1. Talgemulsion
    Börja med att blanda emulsionen, kör äggula, senap, vinäger och lite salt i matberedare.
  2. Tillsätt olja och den tempererade talgen droppvis så att fettet lierar sig med ägg blandningen.
  3. Smaka av med tryffeljuice och salt.
  4. Förvara i kylskåp.
  5. Burgare
    Sätt ugnen på 200-250 grader.
  6. Blanda färsen med vatten och olja till färs utan att överarbeta blandningen.
  7. Smaka av färsen med salt och nymald peppar.
  8. Forma till 4 likformiga hamburgare.
  9. Smörstek bröden och salta lätt.
  10. Placera på ugnssäker plåt.
  11. Stek hamburgarna i stekpanna på båda sidor i smör.
  12. Täck burgarna med ostskivor och värm i ugn tills osten smälter.
  13. Vid servering
    Placera bröden på serveringstallrikar.
  14. Kicka ut talgemulsion över bröden.
  15. Täck bröden med sallad och placera burgarna ovanpå salladen.
  16. Stek färsklöken i smör och salta lätt.
  17. Arrangera löken över osttäcket.
  18. Toppa med nyraspad tryffel och salta lätt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept