Somrig dessert i glas

Du behöver

Rabarberkompott

  • 500 g rabarber
  • 125 g socker
  • 0,5 g vanilj
  • 4,5 g gelatin

Maränger

  • 60 g äggvita (ca 2 ägg)
  • 120 g socker
  • kardemumma, grovmald efter smak

Vanilj chantilly

  • 100 g grädde
  • 100 g crème fraiche
  • 1 st vaniljstång
  • 35 g florsocker
  • 0,5 st citron, zest

Övriga ingredienser

  • Färska jordgubbar
  • Chokladdekor

Gör så här

  1. Rabarberkompott
    Koka hälften av rabarberna med sockret och vaniljen.
  2. När de kokat sönder, tillsätt resterande och koka tills de är mjuka.
  3. Maränger
    Vispa vitan med hälften av sockret till en halvfast maräng, tillsätt under vispning resterande socker.
  4. Fortsätt vispa tills marängen är lagom styv att spritsa, vänd försiktigt i kardemumman.
  5. Spritsa ut på plåt och baka av på ca 100 grader tills de är helt torkade. Bäst är att förbereda detta moment dagen innan.
  6. Vanilj chantilly
    Skrapa ur vaniljfröna ur vaniljstången och vispa samman med alla ingredienser till en spritsbar konsistens.
  7. Montering
    Spritsa upp den kalla rabarber kompotten i ett glas, fortsätt med vaniljchantillyn och toppa med maränger och färska jordgubbar och chokladdekor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept