Ris i ugn med fläskkarré, chorizo, paprika och lök

Ris i ugn med fläskkarré, chorizo, paprika och lök
Foto: Ingvar Eriksson och Tina Axelsson
Från Nyhetsmorgon

Lättlagad och jättegod rätt som sköter sig själv i ugnen. Perfekt för lata söndagar!

En suverän ugnsrätt, så enkel att röra ihop, det går inte attmisslyckas. Matlagningen består av att paprika, korvar, tomater,vitlök och annat gott skjutsas in i ugnen där det får ta mycket, mycket god tid på sig. Ställ ugnsblecket mitt på bordet och njut. /Markus

12 september 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 800 g fläskkarré i bit
  • 4 msk olivolja till stekning
  • 2 röda paprikor, delade och urkärnade
  • 2 tomater, i klyftor
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 råa chorizokorvar
  • salt och svartpeppar
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 3 dl vitt vin
  • 6 dl kycklingbuljong
  • 2 dl rundkornigt ris, arborio eller carnaroli

Till servering

  • olivolja
  • ett gott bröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Bryn köttet runt om på hög värme i olivolja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form.
  2. Stek paprika, tomater, lök, vitlök och korv hastigt i samma olja och lägg sedan i formen med köttet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
  3. Koka ur stekpannan med vinet och häll över i formen tillsammans med buljongen. Täck med aluminiumfolie och tillaga i mitten av ugnen ca 5 timmar. Känn efter att köttet är riktigt tillagat
    och lätt faller isär.
  4. Höj temperaturen till 200 grader. Häll riset i formen och blanda runt. Sätt in formen i ugnen igen utan folie och tillaga ca 30 minuter tills riset är klart. Ringla över lite olivolja och smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept