Pannbiff med sparris, morötter och palsternacka

Från Nyhetsmorgon

Superenkla pannbiffar med lite sparris, morötter och palsternacka.

Servera till pannbiffarna med potatismos, rårörda lingon och lite sky.

12 maj 2010
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g finmalen nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 st liten gul lök, finhackad och brynt, avsvalnat
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak
  • 2 st palsternackor, skalade och nedskurna
  • 2 st morötter, skalade och nedskurna
  • 8 st sparris, skalade
  • 2 msk finskuren persilja
  • 2 msk smör
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Till servering

  • potatismos
  • rårörda lingon
  • Lite sky

Gör så här

  1. Pannbiff
    Lägg ströbrödet i mjölken och låt svälla 30 minuter.
  2. Blanda med ägg, färs, lök och krydda med salt och peppar. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan och smaka av.
  3. Forma till biffar och bryn i smör ca 3 minuter på varje sida.
  4. Grönsaker
    Koka palsternacka och morötter i saltat vatten ca 5 minuter, tills de är klara.
  5. Lägg i sparrisen och koka ytterligare 1 minut.
  6. Häll av vattnet och krydda med smör, salt och peppar.
  7. Vänd ner persiljan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept