Markus Auljalays snabba lingonbröd

Markus Auljalays snabba lingonbröd
Foto: TV4

Markus Auljalays recept på saftigt lingonbröd, en filmjölkslimpa som inte behöver jäsa. De frysta lingonen gör brödet extra saftigt.

Receptet ger 2 limpor. Toppa med lite keso, skinka och grönsaker.


Ser Markus laga sin julinspirerade brunch


21 december 2010

Du behöver

  • 300 g vetemjöl
  • 300 g grahamsmjöl
  • 200 g rågkross
  • 24 g bikarbonat
  • 1 pkt malda brödkryddor, 16g
  • 10 g salt
  • 1,25 dl brödsirap
  • 1 l filmjölk
  • 100 g lingon, frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Blanda sedan med sirap och filmjölk.
  4. Vänd ner de frysta lingonen.
  5. Häll upp i 2 smorda brödformar.
  6. Grädda ditt lingonbröd i mitten av ugnen ca 1 timme tills brödet inte är kladdigt i mitten.
  7. Låt brödet svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept