Markus Auljalays snabba lingonbröd

Markus Auljalays snabba lingonbröd
Foto: TV4

Du behöver

  • 300 g vetemjöl
  • 300 g grahamsmjöl
  • 200 g rågkross
  • 24 g bikarbonat
  • 1 pkt malda brödkryddor, 16g
  • 10 g salt
  • 1,25 dl brödsirap
  • 1 l filmjölk
  • 100 g lingon, frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser.
  3. Blanda sedan med sirap och filmjölk.
  4. Vänd ner de frysta lingonen.
  5. Häll upp i 2 smorda brödformar.
  6. Grädda ditt lingonbröd i mitten av ugnen ca 1 timme tills brödet inte är kladdigt i mitten.
  7. Låt brödet svalna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept