Lammfärsbiffar med bulgursallad

Lammfärsbiffar med bulgursallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Lammfärsbiffar med bulgursallad

19 ingredienser

20 min

En enkel och snabb rätt med spännande smaker. Passar lika bra att bjuda på, som att svänga ihop en vanlig vardagskväll.

Ingredienser

portioner
  • 600 g lammfärs
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 ägg
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • salt
  • peppar
  • 3 dl bulgur
  • 3 dl vatten
  • 10 körsbärstomater, i halvor
  • 100 g inlagd paprika
  • 100 g inlagd kronärtskocka
  • 1 rödlök
  • 1 knippe färsk bladpersilja
  • 2 dl matyoghurt
  • 100 g fårost
  • 2 msk sherryvinäger
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, vitlök, schalottenlök och ägg. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i smör och olja.
  2. Koka upp vatten och tillsätt bulgur. Låt stå och svälla cirka 10 minuter.
  3. Skär rödlöken i båtar och låt den att dra i en skål med olja och vinäger.
  4. Skär ner resten av grönsakerna och blanda ihop med bulgur. Salta och peppra. Plocka ner persiljan.
  5. Mixa yoghurt och fårost. Smaka av med peppar.
  6. Servera lammfärsbiffarna med bulgsalladen och den krämiga fårostyoghurten.