Lammfärsbiffar med bulgursallad

20 min
4
Lammfärsbiffar med bulgursallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4

Du behöver

  • 600 g lammfärs
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 ägg
  • smör och olja till stekning
  • salt
  • peppar
  • 3 dl bulgur
  • 3 dl vatten
  • 10 st körsbärstomater i halvor
  • 100 g inlagd paprika
  • 100 g inlagd kronärtskocka
  • 1 st rödlök
  • 1 knippa bladpersilja
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 100 g fårost
  • 2 msk sherryvinäger
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Blanda lammfärs, vitlök, schalottenlök och ägg. Forma till biffar och stek dem gyllenbruna i smör och olja.
  2. Koka upp vatten och tillsätt bulgur. Låt stå och svälla cirka 10 minuter.
  3. Skär rödlöken i båtar och låt den att dra i en skål med olja och vinäger.
  4. Skär ner resten av grönsakerna och blanda ihop med bulgur. Salta och peppra. Plocka ner persiljan.
  5. Mixa yoghurt och fårost. Smaka av med peppar.
  6. Servera lammfärsbiffarna med bulgsalladen och den krämiga fårostyoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept