Köttfärs i filodeg med vitlök, paprika och fetaost

Köttfärs i filodeg med vitlök, paprika och fetaost
Foto: TV4
Markus Aujalay 2020
Markus Aujalay 2020

Köttfärs i filodeg med vitlök, paprika och fetaost

11 ingredienser

Gör något annat än köttfärssås av din köttfärs.

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1 purjolök, strimlad (liten)
  • 1 röd paprika, skuren i mindre bitar
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • 1 förp fetaost, bruten i mindre bitar
  • 1 förp blandade kokta bönor, sköljda [400 g]
  • salt
  • peppar
  • 3 ark filodeg
  • smör, smält

Gör så här

  1. Blanda färsen med övriga ingredienser, salta och peppra. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
  2. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smält smör. Upprepa med resterande ark.
  3. Forma färsen till en limpa och lägg den på filodegen. Vik in degkanterna och rulla ihop.
  4. . Lägg på plåt med skarven mot plåten. Pensla med smör igen. Grädda i ugn på 175 grader ca 40 minuter.
  5. Servera med en god sallad.