Köttfärs i filodeg med vitlök, paprika och fetaost

Köttfärs i filodeg med vitlök, paprika och fetaost
Foto: TV4

Du behöver

  • 400 g nötfärs
  • 1 st ägg
  • 1 st liten purjolök, strimlad
  • 1 st röd paprika, skuren i mindre bitar
  • 4 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 paket fetaost, bruten i mindre bitar
  • 1 burk blandade kokta bönor (400 g), sköljda
  • salt och peppar
  • 3 ark filodeg
  • smält smör

Gör så här

  1. Blanda färsen med övriga ingredienser, salta och peppra. Gör ett stekprov om du är osäker på sältan.
  2. Lägg ut ett ark filodeg, pensla med smält smör. Upprepa med resterande ark.
  3. Forma färsen till en limpa och lägg den på filodegen. Vik in degkanterna och rulla ihop.
  4. . Lägg på plåt med skarven mot plåten. Pensla med smör igen. Grädda i ugn på 175 grader ca 40 minuter.
  5. Servera med en god sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept