Champinjonköttbullar med spenatpasta

Champinjonköttbullar med spenatpasta
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Från Nyhetsmorgon

Markus Aujulays köttbullar, smaksatta med rivna champinjoner. Servera till pastasås med dijonsenap och spenat. Gott och snabblagat!

Använd gärna ekologiska råvaror för den här rätten.

21 oktober 2010
Visa mer

Du behöver

  • 4 portioner färsk pasta
  • 400 g nötfärs
  • 200 g champinjoner
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • salt och svartpeppar
  • 1 dl kolsyrat mineralvatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 1 rödlök
  • 1 burk creme fraiche lätt
  • 0,5 msk dijonsenap
  • 200 g färsk spenat

Gör så här

  1. Lägg köttfärs i en bunke. Riv ner champinjoner på den grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och blanda i. Knäck ner ett ägg. Salta och peppra.
  2. Häll i mineralvattnet. Jobba ihop färsen smidig (men inte för mycket så att den blir seg).
  3. Forma färsen till köttbullar. Genomstek köttbullarna gyllenbruna i smör och olja på medelhög värme.
  4. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Strimla rödlöken grovt.. Fräs rödlöken snabbt i lite olja i en kastrull.
  6. Tillsätt crème fraiche, senap och spenat. Blanda runt och låt pastasåsen sjuda någon minut.
  7. Blanda försiktigt ner köttbullar och pasta och låt allt bli genomvarmt. Avsluta med lite extra svartpeppar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept