Röstigratäng med kyckling, sidfläsk och färska tomater

40 min
4
Från Nyhetsmorgon

En riktigt god gratäng med riven, stekt potatis, kyckling, sidfläsk och tomater. Toppas med grädde och riven ost...

10 maj 2014
Visa mer
40 min
4

Du behöver

  • 200-300 g kycklingfilé
  • 6 stora potatisar
  • 3-4 msk olivolja
  • 100 g sidfläsk
  • 6 färska körsbärstomater
  • 2 dl riven ost
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
  • 1 knippe färsk timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och riv potatisen grovt. Fräs potatisstrimlorna i olja i ca 5-10 minuter. Rör om då och då. Salta och peppra.
  2. Strimla sidfläsket, tärna kycklingen och dela tomaterna i fyra delar. Fräs sidfläsket. Tillsätt kycklingen och bryn den.
  3. Blanda sedan försiktigt potatis, kyckling, sidfläsk, tomater, timjan och ost med en gaffel i en bunke. Salt och peppra. Fördela blandningen i ugnssäkra portionsformar.
  4. Ringa lite grädde över. Grädda nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter eller tills potatisen är mjuk och gratängerna fått färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept