Mugcake med saffran

Glutenfri och sockerfri saffranskaka i mugg som tillagas i micron.

27 december 2014

Du behöver

  • 1 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 1 msk hasselnötsmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,33 krm saffran
  • 0,5 tsk bakpulver
  • ev. ett par rutor choklad utan tillsatt socker, grovhackad
  • ev. ett par pekannötter, grovhackade
  • ev 1 tsk agavesirap
  • olja, till muggen

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser med varandra.
  2. Häll smeten i en smord mugg.
  3. Värm i mikrovågsugn i ca 1-1,5 minut på full effekt.
  4. Låt svalna något, vänd upp och ner på muggen för att få ut kakan. Servera med exempelvis vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept