Mugcake med chokladswirl och banan

5 min
1
Från Nyhetsmorgon

Enkel banankaka med chokladswirl som du gör i micron. Glutenfri och utan tillsatt socker.

27 december 2014
Visa mer
5 min
1

Du behöver

  • 1 ägg
  • 1 liten banan
  • 0,5 dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 0,5 msk + 0,5 tsk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk kakao
  • 10 g choklad, utan tillsatt socker
  • olja, till muggen

Gör så här

  1. Lägg ägg, banan, mandlar, valnötter, kokosmjöl, sötning (spara 0,5 tsk), vanilj och bakpulver i en bunke och mixa samman allt.
  2. Smörj en kopp och häll ner 2/3 delar av smeten.
  3. I den resterande delen av smeten tillsätts lite kakao och extra sötning, samt grovhackad choklad.
  4. Fördela över chokladsmeten på den ljusa, och rör om en aning.
  5. Värm i mikrovågsugn på full effekt i 1,5-2 minuter. Servera gärna med exempelvis grädde.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept